HomeAway - Tietosuojakäytäntö

 

Lataa PDF-tiedostona

Päivitetty viimeksi: 1.lokakuuta 2017

 

HomeAway suhtautuu vakavasti käyttäjiensä yksityisyyden suojelemiseen. Tässä tietosuojakäytännössä kuvataan, kuinka keräämme, käytämme ja suojelemme henkilötietojasi, kun käytät tätä verkkosivustoa, jotain muuta HomeAwayn verkkosivustoa tai jotain HomeAwayn mobiilisovellusta (yhdessä ”sivusto”).

Tässä tietosuojakäytännössä käytämme termejä ”käyttäjät” ja ”sinä” viitatessamme sinuun HomeAway-palvelun käyttäjänä, siitä riippumatta, oletko

 

 

 


Ellei tässä käytännössä toisin ilmoiteta, tässä käytännössä käytetyillä termeillä ja ilmauksilla on sama merkitys kuin Vuokranantajan yleisissä sopimusehdoissa ja Matkailijan yleisissä sopimusehdoissa.

Tätä tietosuojakäytäntöä sovelletaan aina sivustoa käyttäessäsi, myös silloin, kun laitat kohteen vuokralle, etsit kohdetta, käytät verkkosivustolla olevaa työkalua tai palvelua, julkaiset sisältöä, lähetät tiedusteluita tai käytät sivustoa muuten. 


Mikä on HomeAway?

 

HomeAway on palvelu, joka auttaa matkailijoita löytämään vuokranantajien vuokraamia kohteita.  Kuulumme Expedia-konserniin, mutta huomaa, että tämä tietosuojakäytäntö koskee ainoastaan HomeAwayn verkkosivustoja ja mobiilisovelluksia Euroopan talousalueella.  Expedia-konsernin muiden jäsenten operoimiin verkkosivustoihin ja mobiilisovelluksiin sovelletaan erillisiä tietosuojakäytäntöjä, jotka ovat yleensä saatavilla verkkosivustoilla ja mobiilisovelluksissa olevien linkkien kautta. 
 

Tässä tietosuojakäytännössä termillä ”HomeAway Group” viitataan HomeAwayhin ja kaikkiin sen konserniyhtiöihin, myös niihin, jotka kuuluvat suurempaan Expedia-konserniin.

Verkkosivusto on tarkoitettu yli 18-vuotiaiden henkilöiden käyttöön.

 

Kuka henkilötietojasi käsittelee?

 

Keräämme, käsittelemme, säilytämme ja käytämme tietoja, joista sinut voidaan tunnistaa (”henkilötiedot”). Lisäksi luovutamme näitä tietoja HomeAway Groupiin kuuluville yrityksille sekä muille kolmansien osapuolien tiedonkäsittelijöille, jotka käsittelevät tietoja meidän tai HomeAway Groupiin kuuluvan yrityksen ohjeiden mukaisesti. Nämä tahot saattavat osallistua mm. tietopyyntöjesi käsittelyyn sekä verkkosivuston tukityökalujen ja -palveluiden tarjoamiseen. Ne saattavat myös avustaa meitä sivuston koskemattomuuden ja turvallisuuden säilyttämisessä, joka kattaa myös sivuston maksunkäsittelypalvelut sekä sähköpostit ja viestintäalustat.

 

Saatamme myös ajoittain saada sekä henkilötietoja että muita sinua koskevia tietoja konserniyhtiöiltämme, liikekumppaneiltamme ja muilta itsenäisiltä kolmannen osapuolen tahoilta ja lisätä niitä tilitietoihimme. Esimerkkejä mahdollisesti saamistamme tiedoista ovat mm. matkustushistoria ja demografiset tiedot. Antamalla henkilötietojasi suostut tällaiseen henkilötietojesi keräämiseen, siirtoon, säilytykseen ja/tai käsittelyyn.

 

Kun käytät HomeAwayn palveluita viestintään muiden henkilöiden kanssa (esim. käytät HomeAway-verkostoa keskustellaksesi kohteen vuokraamisesta kiinnostuneiden matkailijoiden kanssa), myös tällainen viestintä on käytettävissämme ja kuuluu tämän käytännön piiriin.

 

Verkkoselaimen ja välimuistin avulla sivustomme saattaa myös kerätä tietoja (henkilötiedot mukaan lukien) ja tallentaa niitä paikallisesti laitteellesi. Tällaisia tietoja saattavat olla esimerkiksi verkossa selaamiesi kohteiden valokuvat. Käytämme näitä tietoja tehdäksemme sivustostamme nopeamman käynneilläsi ja näyttääksemme sinua kiinnostavia kohteita, kun palaat sivustolle.

 

 

Huomioi myös, että kun jaat sivustolla tietoja, ne saattavat olla hakukoneiden (kuten Googlen) ”indeksoitavissa”, mikä tarkoittaa sitä, että tietosi saattavat tulla julkisiksi. Jos esimerkiksi arvioit aiemmin vuokraamasi kohteen, arviosi ja kaikki sen yhteydessä antamasi tiedot saattavat olla julkisia (myös muilla verkkosivustoille). Mieti tarkkaan, mitä tietoja annat, äläkä julkaise mitään sellaisia tietoja, joiden odotat säilyvän luottamuksellisina. Käyttääksesi näitä ominaisuuksia lue lisää sisältöä koskevista ohjeista, jotka ovat saatavilla osoitteessa https://www.homeaway.co.uk/info/about-us/legal/terms-conditions/content-guidelines. Emme ole vastuussa siitä, kuinka kolmannet osapuolet – muut käyttäjät mukaan lukien – käyttävät tai luovuttavat sivuston julkisissa osissa julkaisemiasi tietoja tai kuinka he jakavat niitä suoraan muille käyttäjille tai kolmansille osapuolille.

 

HomeAway Groupin sivustot saattavat myös käyttää Google Analyticsiä sivustojen käyttöä koskevien tilastotietojen keräämiseen. Tähän saattaa kuulua myös evästeiden käyttö. Lisätietoa tästä löydät evästekäytännöstämme sekä Googlen omasta tietosuojakäytännöstä. Google saattaa tehdä koosteita tiedoista, joita se kerää eri palveluistaan, joita ovat esimerkiksi Google Analytics, Google Translate, Google Maps ja YouTube. Ymmärrät ja hyväksyt, että HomeAway Group ei hallitse Googlen tiedonkeruuta. Suosittelemme, että tutustut Googlen tietosuojakäytäntöön saadaksesi lisätietoja sen tiedonkeruukäytännöistä. Lisätietoja Googlen tiedonkäsittelystä löydät osoitteesta https://www.google.com/policies/privacy/partners/. Jos haluat kieltää Google Analyticsin käytön, napsauta tästä: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Keräämämme tiedot

 

Saatat antaa meille tietoja eri tilanteissa. Näihin kuuluvat tiedot, joista sinut voidaan tunnistaa, kuten etu- ja sukunimesi, puhelinnumerosi, posti- ja sähköpostiosoitteesi, faksinumerosi sekä luottokorttitietosi. Kun esimerkiksi käsittelemme matkailijan vuokranantajalle lähettämää pyyntöä tai tiedustelua, meidän on tiedettävä kaikki tai joitakin seuraavista tiedoista: koko nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi, tämänhetkinen sijaintisi ja maksutapa, jos kyseessä on vuokranantajan ilmoitus. Saatat antaa meille henkilötietoja myös muissa tilanteissa, kuten rekisteröityessäsi sivuston käyttäjäksi, lähettäessäsi mainoksen kohteesta tai viestiessäsi muiden sivuston käyttäjien kanssa. Voimme saada henkilötietojasi myös silloin, kun annat tilitietoja maksunkäsittelyä varten.

 

Jos käytät sivustomme sosiaalisen median toimintoja, sosiaalisen median tarjoaja saattaa lähettää meille tietoja omien käytäntöjensä mukaisesti. Nämä tiedot saattavat sisältää henkilötietoja, kuten nimesi, profiilikuvasi, sukupuolesi, kaverilistasi ja mitkä tahansa muut tiedot, jotka olet määrittänyt julkisiksi. Huomaa, että mikäli sosiaalista mediaa käyttävät ystäväsi käyttävät sivustoamme, he ovat myös saattaneet antaa meille sinua koskevia tietoja kyseisen sosiaalisen median alustan kautta. Jos haluat estää tällaisen tietojen luovutuksen, voit muuttaa kyseisen sosiaalisen median tiliasetuksia.

 

Voimme myös kerätä tietoja internetistä evästeiden, verkkojäljitteiden ja muiden vastaavien tekniikoiden avulla. Lisätietoja näiden käytöstä saat alla olevasta asiaa koskevasta osasta sekä evästekäytännöstämme. Käytämme julkisesti saatavilla olevia tietoja vahvistaaksemme saamamme tiedot sekä hallitaksemme ja laajentaaksemme HomeAwayn liiketoimintaa. Käyttäjän etukäteen antamalla ja koska tahansa peruttavissa olevalla luvalla, mikäli sellainen tarvitaan, keräämme myös IP-osoitteita, matkapuhelinten tunnistetietoja, sijaintisi, navigointi- ja klikkaustietoja, sivustoon siirtymisesi ajankohdan, tarkastelemasi kohteet, hakusi, käyntisi keston ja muita tietoja toimistasi internetissä, jotta voisimme tarjota käyttäjien pyytämiä palveluita. Jos haluat yhdistää sivustomme toisiin sivustoihin (kuten Facebook-tiliisi), saatamme saada tietoja myös sitä kautta. Käytämme sähköisiä tai manuaalisia tarkistuksia valvoaksemme sivustollamme tarjottujen sähköisten viestintäpalveluiden luotettavuutta ja tietoturvaa. Lisätietoja henkilötietojen keräämisestä saat kohdista Mielipidetutkimukset ja Uutiskirjeet. Saamme sinua koskevia tietoja, kun annat henkilötietojasi itse, kun keräämme sivuston käyttöäsi koskevia tietoja automaattisesti, kun olemme yhteydessä sinuun tai kun saamme niitä kolmansilta osapuolilta tai verkkosivustoilta. Kolmansien osapuolien tiedot saattavat sisältää maksunkäsittelykumppaneiltamme saamiamme maksutietoja, joiden avulla päivitämme tietojamme ja estämme ja havaitsemme petoksia, sekä matkapuhelinoperaattoriltasi saamiamme tietoja, mikäli käytät sivustoa mobiililaitteelta, tai tietoja, joita saamme kolmansilta osapuolilta, kuten sosiaalisen median sivustoilta tai matkailualan arviointisivustoilta.


Saatamme kerätä matkailijoiden kirjoittamia arvioita heidän vuokraamistaan kohteista (”matkailijan arvio”) ja/tai vuokranantajien kirjoittamia arvioita matkailijan vierailusta (”vuokranantajan arvio”). Matkailijoiden arviot julkaistaan sivustollamme, kun taas vuokranantajan arviot luovutetaan vain vuokranantajille, jotka saavat tiedustelun tai varauspyynnön kyseiseltä matkailijalta. Vuokranantajan arvioiden avulla vuokranantaja saa lisätietoa häneen yhteyttä ottaneesta matkailijasta, jolloin myös luottamus palveluamme kohtaan kasvaa. Vuokranantajan on noudatettava vuokranantajan yleisiä sopimusehtoja sekä sovellettavaa lainsäädäntöä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että vuokranantaja ei saa käyttää mitään matkailijaa koskevia tietoja syrjiäkseen kyseistä matkailijaa.

Kuinka käytämme henkilötietojasi?

Keräämme henkilötietojasi pääasiassa tarjotaksemme sinulle palveluita, joita olet pyytänyt, sekä palveluita, joiden uskomme parantavan sivuston käyttöä. Saatamme käyttää henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

Täyttääksemme lainsäädännölliset ja muut säännösten noudattamista koskevat velvollisuutemme. Saatamme esimerkiksi käyttää hallussamme olevia henkilötietojasi taustatarkastusten tekemiseen, vertaillaksemme mahdollisia vuokranantajia Ison-Britannian ja ulkomaisten toimijoiden virallisiin luetteloihin sekä tarkistaaksemme luottotietoja.

Kuinka saatamme luovuttaa henkilötietojasi?

 

Saatamme luovuttaa henkilötietojasi valvoaksemme käytäntöjemme noudattamista, puolustaaksemme tai suojellaksemme HomeAway Groupin, sivuston ja sivuston käyttäjien oikeuksia, omaisuutta tai turvallista, täyttääksemme lainsäädännölliset velvollisuutemme tai mikäli se on tarpeen kansallisen turvallisuuden, yleisen edun tai lainvalvonnan kannalta missä tahansa maassa, jossa HomeAway Groupilla on toimipisteitä tai konserniyhtiöitä. Saatamme esimerkiksi luovuttaa henkilötietojasi vastataksemme poliisin tai muun viranomaistahon (veroviranomainen mukaan lukien) viralliseen pyyntöön. Voimme myös luovuttaa tietoja liittyen käynnissä tai vireillä olevaan oikeudenkäyntiin tai suojellaksemme omaisuuttamme, ihmisiä ja muita oikeuksia tai etuja.

 

Luovutamme tietojasi kolmansille osapuolille (HomeAway Groupin konserniyhtiöt mukaan lukien), jotka avustavat meitä tuotteiden ja palveluiden toimittamisessa sinulle. Esimerkkejä näistä ovat kolmannet osapuolet, jotka isännöivät verkkopalvelimiamme, analysoivat tietoja, avustavat markkinoinnissa ja tarjoavat asiakaspalvelua. Henkilötietosi ovat näiden yrityksen käytössä siinä määrin kuin se on tarpeen yritysten tehtävien suorittamiseksi, mutta ne eivät saa käyttää tietojasi mihinkään muuhun tarkoitukseen.

 

Saatamme luovuttaa henkilötietojasi myös seuraavin tavoin:

Saatamme myös luovuttaa koottuja tai nimettömiä tietoja kolmansille osapuolille, kuten mainostajille ja sijoittajille. Voimme esimerkiksi ilmoittaa mainostajillemme verkkosivullamme kävijöiden määrän. Nämä tiedot eivät sisällä mitään henkilötietoja, ja niitä käytetään sellaisten sisältöjen ja palveluiden kehittämiseen, joiden toivomme kiinnostavan sinua, sekä mainontamme tehokkuuden tarkkailuun.

 

Kansainväliset tiedonsiirrot

 

Käyttäjiä koskevia henkilötietoja voidaan säilyttää ja käsitellä missä tahansa maassa, joissa meillä, konserniyhtiöillämme tai palveluntarjoajillamme on toimipisteitä. Tähän kuuluvat myös maat (kuten Yhdysvallat), jotka ovat oman asuinmaasi tai -alueesi ulkopuolella.

 

Näissä maissa ei välttämättä ole yhtä kattavaa tietosuojalainsäädäntöä kuin omassa maassasi tai omalla alueellasi, mutta olemme ryhtyneet toimenpiteisiin varmistaaksemme, että yksityisyyttäsi suojellaan kaikissa tilanteissa tämän tietosuojakäytännön mukaisesti.

 

Palveluitamme käyttämällä ymmärrät, että henkilötietojasi saatetaan siirtää toimipisteisiimme ja palveluntarjoajiemme toimipisteisiin tässä tietosuojalausunnossa kuvatulla tavalla.
 

Uutiskirjeet

 

Käyttäjät voivat tilata uutiskirjeemme. Me ja HomeAway Group saatamme tarjota ajoittain erilaisia uutiskirjeitä parantaaksemme tarjoamiamme palveluita. Käyttäjät voivat perua sähköpostitse toimitettavien uutiskirjeiden tilauksen milloin tahansa Viestintäkeskuksen (Communications Preference Centre) kautta. Saattaa kuitenkin kestää hetken ennen kuin tekemäsi asetukset tulevat voimaan.

Kyselyt

 

Saatamme kerätä tietoja käyttäjistämme kyselyiden avulla. Pyydämme ajoittain käyttäjien palautetta, jotta voisimme arvioida mahdollisia toimintoja ja palveluita. Kyselyyn vastaaminen on täysin vapaaehtoista. Käytämme kyselyiden avulla kerättyjä tietoja palveluidemme parantamiseen.

Pelit
 

Saatamme ajoittain tarjota sivustolla pelejä. Näiden pelien välityksellä voit ehkä olla yhteydessä toisiin käyttäjiin tai kolmansiin osapuoliin. Jos näin on, hyväksyt, että henkilötietojasi siirretään sen mukaisesti.

 

Mobiilisovellukset
 

Kun lataat tai käytät verkkosivustoihimme liittyviä sovelluksia, saatamme saada sijaintiasi ja mobiililaitettasi koskevia tietoja, kuten laitteesi yksilöivän tunnisteen. Saatamme käyttää näitä tietoja tarjotaksemme sinulle sijaintikohtaisia palveluita, kuten mainoksia, hakutuloksia ja muuta räätälöityä sisältöä. Useimmissa mobiililaitteissa paikannuspalvelut voidaan poistaa käytöstä. Jos sinulla on kysymyksiä, jotka koskevat laitteesi paikannuspalveluiden poistamista käytöstä, suosittelemme, että etsit neuvoa laitteesi ohjekirjasta tai otat yhteyttä mobiilipalveluiden tarjoajaan tai laitteen valmistajaan.

 

Puhelut
 

Sen lisäksi, että keräämme tietoa verkossa ja kirjeenvaihdosta, saatamme myös keskustella kanssasi kasvokkain (esimerkiksi vuokranantajien tapaamisessa) tai puhelimitse. Käyttäjän etukäteen antamalla suostumuksella tallennamme usein puhelinkeskustelut laaduntarkkailu- ja koulutustarkoituksia varten. Tämä tietosuojakäytäntö koskee myös näitä tallenteita, ja säilytämme näitä tietoja samalla tavalla kuin muitakin tietoja. Myös puhelinkeskusteluiden tallenteita voidaan siirtää toisaalle tai käsitellä maailmanlaajuisesti.

Tiedustelut ja muu sähköinen viestintä
 

Matkailijat voivat lähettää vuokranantajille tiedusteluita sivuston kautta, ja matkailijat ja vuokranantajat voivat myös kommunikoida sivustolla olevien työkalujen avulla.  Jos päätät lähettää vuokranantajalle tiedustelun sivuston kautta, nimesi ja muut antamasi tiedot ovat kyseisen vuokranantajan näkyvillä, jotta tämä voi vastata sinulle. HomeAway-järjestelmän kautta lähetetyt tiedustelut näkyvät myös työntekijöillemme, agenteillemme ja edustajillemme, jotka saattavat käyttää näitä tietoja osana tarjoamiamme palveluita.

 

Jos matkailijat ja vuokranantajat jatkavat viestintää sivuston kautta, meillä on pääsy myös tällaiseen viestintään, jota saatamme valvoa luottamus- ja turvallisuussyistä sekä tarjotaksemme palveluita.


Jos osallistut tällaiseen viestintään ja soitat toiselle osapuolelle, sinua saatetaan pyytää jättämään puhelinnumero, josta sinut voi tavoittaa. Älä anna sähköpostitse tai puhelimitse sellaisia tietoja, joita et halua kyseisen henkilön tai HomeAwayn saavan. Tällaisia tietoja voivat olla mm. luottokorttitiedot ja pankkitilitiedot. Ennen kuin paljastat mitään luottokortti- tai pankkitilitietoja tai suoritat maksun, pyydämme sinua käymään yhteisösivustollamme, jossa saat lisätietoja tietojen urkinnasta sekä siitä, kuinka voit pienentää itseesi kohdistuvaa riskiä.

 

Saatamme myös ajoittain käyttää kolmansien osapuolien sähköpostipalvelimia lähettääksemme ja seurataksemme tällaista viestintää sekä analysoidaksemme kyseisen viestinnän malleja luottamus- ja turvallisuustarkoituksia varten sekä kerätäksemme esimerkiksi tiedusteluita ja varauksia koskevia nimettömiä tietoja, joiden avulla voimme ymmärtää liiketoimintaamme paremmin. Viestit eivät säily järjestelmässämme ikuisesti, eikä niihin ehkä ole pääsyä enää sen jälkeen, kun viesti on toimitettu sinulle. Tämän vuoksi pyydämme sinua tulostamaan kaikki tärkeät viestit, kuten maksutositteet ja varausvahvistukset.

Kuinka suojelemme hallussamme olevia henkilötietojasi?

 

Ryhdymme asianmukaisiin teknisiin ja organisatorisiin toimenpiteisiin suojataksemme henkilötietojasi luvattomalta tai laittomalta käytöltä sekä estääksemme niiden katoamisen, tuhoutumisen tai vahingoittumisen vahingossa. Vaikka mikään järjestelmä ei ole täysin turvallinen, uskomme, että sivustolla käytetyt menetelmät vähentävät haavoittuvuuttamme turvallisuusongelmien osalta tasolle, joka on kyseessä olevien tietojen kohdalla asianmukainen. Noudatamme turvatoimia suojellaksemme käyttäjätietokantaamme ja pääsyä tähän tietokantaan on rajoitettu yhtiön sisäisesti. Kullakin käyttäjällä on kuitenkin seuraavat velvollisuudet:

Huomaa, että meidän ja yhteistyökumppaneinamme olevien kolmansien osapuolien toimenpiteistä huolimatta internet ei ole turvallinen. Tästä johtuen yksityiset lähetykset tai tiedot voivat kaikesta huolimatta joutua laittoman sieppauksen tai pääsyn kohteeksi.

Ulkoiset linkit ja yhteisöliitännäiset

 

Jos sivusto sisältää linkkejä muille verkkosivustoille, kyseiset verkkosivustot eivät kuulu tämän tietosuojakäytännön piiriin. Suosittelemme, että tutustut kyseessä olevien muiden sivustojen tietosuojakäytäntöihin saadaksesi tietoja niiden toimintatavoista henkilötietojen keräämiseen, käyttämiseen ja julkaisemiseen liittyen.  Tämä saattaa olla tarpeen myös silloin, kun sivustolla on sosiaalisen median, kuten Facebookin, yhteisöliitännäisiä. Liitännäiset, kuten Facebookin ”Tykkää”-painike, ”Kommentit” ja ”Facebook Connect”, voidaan tunnistaa Facebookin logoista, kuten ”f”-kirjaimesta tai ”peukusta”, ja käytännössä ne ovat sivustolle upotettuja pieniä Facebookin osia. (Luettelo Facebookin yhteisöliitännäisistä ja niiden kuvakkeista löytyy täältä). Sivustollemme voi rekisteröityä myös ”Facebook Connect” -palvelun kautta, joka sallii Facebookin käyttäjien rekisteröityä sivustollemme Facebook-tiliensä tiedoilla, jolloin tietoja ei tarvitse syöttää verkkosivustollamme käsin. Sen sijaan Facebook lähettää meille sähköpostiosoitteesi ja Facebook ID:si, jotka me tallennamme. Kun avaat minkä tahansa verkkosivuston, jolla näitä liitännäisiä käytetään, selaimesi lähettää Facebookille tiettyjä tietoja. Me emme hallitse tätä tiedonsiirtoa, kuten eivät muutkaan näitä liitännäisiä käyttävät verkkosivustot. Lukeaksesi lisää tiedoista, joita Facebook saa, kun vierailet sen liitännäisiä käyttävillä verkkosivustoilla, vieraile Facebookin Ohje- ja tukikeskuksen sivuilla.

 

Mitä evästeet, verkkojäljitteet ja Clear GIF -kuvat ovat ja miksi käytämme niitä?
 

Evästeet ovat pieniä tiedostoja, joita tietyt verkkosivustomme tallentavat kiintolevyllesi. Saatamme tai valtuuttamamme kolmannet osapuolet saattavat käyttää evästeitä verkkosivujemme sujuvuuden analysoimiseksi sekä palveluidemme, sisällön ja mainonnan räätälöimiseksi, mainonnan tehokkuuden mittaamiseksi ja luotettavuuden ja turvallisuuden edistämiseksi. Useimmat suurimmista kaupankäyntisivustoista käyttävät evästeitä paljolti samaan tapaan kuin me tällä sivustolla.

 

Sivustollamme on erityinen evästeitä koskeva osio, johon voit tutustua tästä.


Voit poistaa ja estää kaikki tämän sivuston evästeet, mutta siinä tapauksessa jotkin sivuston osista eivät toimi. Haluamme olla avoimia evästeiden käytöstämme. Vaikka vain selailisit sivustoa, tiettyjä sinua koskevia tietoja (mukaan lukien tietokone- ja yhteystiedot, selaintyyppi ja -versio, käyttöjärjestelmä- ja alustatiedot sekä sivustolla käyntiaika) tallennetaan automaattisesti. Nämä tiedot kerätään joka kerta, kun käyt sivustolla ja niitä käytetään tässä tietosuojakäytännössä ilmoitettuihin tarkoituksiin.

Voit rajoittaa tietoja, joita evästeet keräävät laitteeltasi. Tämä voi usein tehdä helposti selainasetuksia muuttamalla. Evästekäytännössämme annetaan ohjeet tähän. Jos rajoitat evästeiden käyttöä, muista että (a) muutokset voivat vaikuttaa sivuston käyttöön haitallisesti (tai estää sen käytön kokonaan), (b) muutokset voivat vaikuttaa kokemukseesi haitallisesti tällä ja muilla sivustoilla, joilla käytetään evästeitä kokemuksesi parantamiseen tai yksilöimiseen ja (c) et ehkä näe mainoksia, jotka heijastavat tapaa, jolla käytät sivustoamme tai muita sivustoja. Ohjeet selainasetusten muuttamiseen löytyvät tältä sivustolta. Ellet ole määrittänyt selaimesi asetuksia siten, ettei evästeitä sallita, järjestelmämme lähettää evästeitä heti käydessäsi sivustollamme. Sivustoa käyttämällä suostut tähän, ellet muuta selainasetuksiasi.

Keräämme ja jaamme tietoa vuokranantajien ja matkailijoiden sivuston käytöstä yhdelle tai useammalle ulkopuoliselle seurantayritykselle tilastotietojen raportoimista varten. Tähän liittyen joillakin sivuilla, joilla sivustollamme vierailet, käytetään verkkosivun koodiin sijoitettuja elektronisia kuvia eli pikselitunnisteita (ts. Clear GIF -kuvia tai verkkojäljitteitä), jotka voivat palvella monia samoja tarkoituksia kuin evästeet. Napsauta tästä saadaksesi lisätietoja sivustollamme käyttämistämme evästeistä.

Verkkojäljitteillä voidaan seurata käyttäjien siirtymisreittejä sivulta toiselle verkkoliikenteen sujuvuuden maksimoimiseksi. Kolmannen osapuolen mainospalveluidentarjoajamme saattavat myös käyttää verkkojäljitteitä tunnistaakseen sinut käydessäsi sivustolla ja määrittääkseen, miten löysit sivuston. Jos haluat lisätietoja tästä toimintatavasta ja tutustua vaihtoehtoihin, joiden avulla voit estää yrityksiä käyttämästä näitä tietoja, napsauta tästä

 

Räätälöidyn mainonnan näyttäminen / omat valintasi
 

Tällä verkkosivustolla näkemäsi mainokset ovat joko meidän tai palveluntarjoajiemme toimittamia. Sallimme myös kolmansien osapuolien kerätä verkkokäyttäytymistäsi koskevia tietoja evästeiden ja muiden tekniikoiden avulla. Näitä kolmansia osapuolia ovat mm. (1) muut HomeAway Groupin yritykset ja/tai konserniyhtiöt, (2) liikekumppanit, jotka keräävät tietoja katsoessasi mainosta tai ollessasi vuorovaikutuksessa mainoksen kanssa, joka heillä on sivustollamme ja (3) mainosverkostot, jotka keräävät mielenkiinnonkohteitasi koskevia tietoja, kun katsot mainosta tai olet vuorovaikutuksessa mainoksen kanssa, jonka ne ovat sijoittaneet usealle eri verkkosivustolle internetissä. Näiden kolmansien osapuolien keräämiä tietoja käytetään ominaispiirteidesi, kiinnostuksen kohteittesi tai mieltymystesi ennakointiin sekä kiinnostuksen kohteittesi perusteella räätälöityjen mainoksien näyttämiseen verkkosivustoillamme ja internetissä yleensä. Lisätietoja saat evästekäytännöstämme.

 

Huomaa, että meillä ei ole pääsyä näihin evästeisiin ja muihin tekniikoihin, joita nämä kolmannet osapuolet saattavat käyttää kerätäkseen tietoja kiinnostuksen kohteistasi, emmekä hallitse niitä, eivätkä kyseisten kolmansien osapuolien tietokäytännöt kuulu tämän tietosuojakäytännön piiriin. Jotkut näistä yrityksistä saattavat kuulua Network Advertising Initiativeen, joka tarjoaa mahdollisuuden estää jäsenyritystensä kohdentaman markkinoinnin. Lisätietoja saat napsauttamalla tästä ja tästä.

 

Kuten muutkin verkossa toimivat yritykset, tämä sivusto osallistuu evästeperusteiseen tietojenvaihtoon, jossa selauskäyttäytymistäsi koskevia nimettömiä tietoja kerätään evästeiden sekä muiden tekniikoiden avulla ja jaotellaan kiinnostuksen kohteiden mukaisesti (esim. matkailu). Nämä kiinnostuksen kohteet jaetaan sitten kolmansille osapuolille, kuten mainostajille ja mainosverkostoille, jotka sitten räätälöivät mainoksia kiinnostuksen kohteittesi mukaan. Emme luovuta näille yrityksille mitään henkilötietoja (kuten sähköpostiosoitettasi), emmekä salli niiden kerätä sivustollamme mitään tällaisia sinua koskevia tietoja. Napsauta tästä lukeaksesi lisää evästeperusteisesta tiedonvaihdosta ja siitä, kuinka voit saada tietoa tietokoneellesi tallennettuihin evästeisiin yhdistetyistä kiinnostuksen kohteista ja kieltäytyä näihin ohjelmiin osallistumisesta.


Kuinka korjaan ja päivitän tietojani?

Käyttäjämme voivat muuttaa tai korjata aiemmin antamiaan tietoja. Voit tehdä tämän joko lähettämällä pyynnön asiakastukeemme tai päivittämällä kyseiset tiedot tililläsi.
 

Tietyillä lainkäyttöalueilla sinulla saattaa olla oikeus antaa meille ohjeet, jotka koskevat henkilötietojesi käsittelyä kuolemasi jälkeen. Tähän saattaa sisältyä ohjeet siitä, kuinka HomeAway saa jatkaa henkilötietojesi säilyttämistä, poistamista tai jakamista, ja soveltuessa myös sen henkilön tiedot, jonka haluat käyttävän näitä oikeuksia kuolemasi jälkeen.

 


Kuinka voin kieltäytyä lähettämistänne markkinointiviesteistä?

Voit kieltäytyä vastaanottamasta meiltä markkinointiviestejä

 

 

Huomaa, että muutettujen asetusten voimaantulo saattaa kestää hetken.

 

Kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi?

Säilytämme henkilötietojasi sen ajan, joka on tarpeen niitä tarkoituksia ajatellen, joihin olet antanut suostumuksesi käyttöehtojen ja tämän tietosuojakäytännön perusteella, tai niin kauan kuin sovellettava lainsäädäntö edellyttää. Saatamme vielä tämän ajan jälkeen säilyttää tiettyjä tiliisi liittyviä tietoja esimerkiksi analysointitarkoituksia varten ja kirjanpidon eheyden varmistamiseksi.

Kolmansien osapuolien verkkosivustot

 

Sivustolla saattaa olla linkkejä kolmansien osapuolien verkkosivustoille. Emme ole vastuussa näiden verkkosivustojen tietosuojakäytännöistä tai sisällöistä. Sivustolla voi myös olla linkkejä verkkosivuston työkalujen tai palveluiden toimittajien käyttöehtoihin ja tietosuojakäytäntöihin. Lue siis huolellisesti näissä linkeissä tai verkkosivuilla olevat tietosuojakäytännöt ennen niiden ehtojen hyväksymistä ja kyseisten verkkosivustojen käyttämistä.

 

Milloin tätä käytäntöä on päivitetty viimeksi?

 

Tätä tietosuojakäytäntöä päivitettiin viimeksi yllä ilmoitettuna päivänä, ja se on voimassa tuosta päivästä lähtien. Saatamme ajoittain muuttaa tätä tietosuojakäytäntöä vastaamaan lainsäädännön vaatimuksia, tekniikan kehittymistä, sivuston päivityksiä sekä tiedon keräämistä ja luovuttamista koskevien käytäntöjemme muutoksia. Uusi käytäntö tulee automaattisesti voimaan, kun se julkaistaan verkkosivustolla. Tämän vuoksi sinun kannattaa palata tänne säännöllisesti lukemaan uusin tietosuojakäytäntömme. Sinun kannattaa myös tulostaa siitä kopio omia arkistojasi varten.

 

Kuinka otan teihin yhteyttä?

Jos sinulla on kysymyksiä, jotka koskevat tätä tietosuojakäytäntöä, tämän sivuston käytäntöjä tai asiointiasi tällä sivustolla, kehotamme sinua ottamaan yhteyttä asiakastukeen.

 

Jos et ole tyytyväinen saamiisi vastauksiin, voit myös ottaa yhteyttä Iso-Britannian tietosuojavastaavaamme osoitteessa privacy@homeaway.co.uk.

 

Kaikkien tällä sivustolla antamiesi henkilötietojen rekisterinpitäjänä toimii HomeAway UK Limited, 25th Floor, Portland House, Bressenden Place, London, SW1E 5BH, Iso-Britannia. HomeAway UK Limited on rekisteröity Yhdistyneen kuningaskunnan tietosuojavaltuutetun virastossa (Information Commissioner's Office) rekisterinumerolla Z8903528.

 

 

check