Tietosuojakäytäntö

Johdanto

HomeAway kunnioittaa tietosuojaoikeuttasi ja suhtautuu siihen vakavasti.  HomeAway on sitoutunut suojaamaan kaikki meille antamasi henkilötiedot.  Tässä tietosuojakäytännössä kerromme keitä olemme, miten keräämme, käytämme ja jaamme henkilötietojasi, kuinka voit hallita meille antamiasi tietoja ja käyttää tietosuojaa koskevia oikeuksiasi sekä kuinka suojaamme tietosi.  Tämä tietosuojakäytäntö käsittelee sinulta Verkkopalveluiden, kuten verkkosivustomme, Sovelluksemme ja verkkovaraustyökalujen (eli kumppaneittemme ja Omistajien käyttämien verkkovaraustyökalujen) ("Verkkopalvelut") kautta keräämiemme tai muulla tavalla antamiesi henkilötietojen käyttöä (yhdessä "Palvelut"). 

Mitä HomeAway tekee?

HomeAway tarjoaa verkossa markkinapaikan henkilöille, jotka etsivät ja haluavat vuokrata majoitustiloja lyhytaikaiseen lomakäyttöön tai ilmoittaa majoitustilansa vuokrattavaksi.  Majoitustilat voidaan ilmoittaa vuokrattaviksi Verkkopalveluidemme kautta.  Asiakaspalvelutiimimme auttaa sinua kaikissa listauksiin tai varauksiin liittyvissä mahdollisissa ongelmatilanteissa, kuten valitusten tekemisessä.

Tässä tietosuojakäytännössä sana "Omistaja" viittaa majoitustilan omistajaan, vuokraajaan tai hoitajaan, joka on listannut tai aikoo listata yhden tai useamman majoitustilan Verkkopalveluihimme. Sana "Matkustaja" viittaa käyttäjään, joka etsii vuokrattavia majoitustiloja. 

Tärkeitä asioita henkilötietojesi käyttämisestä:

  • Käytämme tietojasi (ja kanssasi matkustavien henkilöiden tietoja), jotta matkavarausten tekeminen olisi mahdollista.
  • Tämä sisältää varaustietojen jakamisen palveluntarjoajien tai majoitustilojen Omistajien kanssa, jotta he voivat toteuttaa varauksesi.
  • Käytämme myös kolmannen osapuolen palveluntarjoajia suorittamaan palveluita ja toimintoja puolestamme.
  • Jos valitset markkinointitietojen vastaanottamisen, ilmoitamme sinulle kaikista sinua mahdollisesti kiinnostavista erikoistarjouksista, mukaan lukien kanta-asiakasohjelmat. Voit perua markkinointiviestien vastaanottamisen koska tahansa vierailemalla asiakaspalveluportaalin asetuskeskuksessa tai peruuttamalla tilauksen viesteissä ilmoitetulla tavalla.
  • Voit ottaa meihin yhteyttä asiakaspalveluportaalin kautta tai osiossa "Ota yhteyttä" olevien yhteystietojen avulla, jos haluat päivittää tietojasi tai tarkastella niitä.
  • Käytämme esimerkiksi evästeiden kautta saamaamme tietoa parantaaksemme Verkkopalveluidemme käyttäjäkokemusta, analysoitavana tietona parantaaksemme Palveluitamme yleisesti ja kerätäksemme tietoa sinua mahdollisesti kiinnostavista matkakohteista, jotta näkisit sinulle kohdistettuja matkailumainoksia.
  • Toisinaan, tavallisesti oltuasi kanssamme vuorovaikutuksessa, pyydämme sinulta palautetta varmistaaksemme, että tarjoamme parasta mahdollista palvelua.
  • Henkilötietojesi rekisterinpitäjä on HomeAway UK Limited. Jos käytät Palveluamme muualla kuin Yhdysvalloissa, muista, että tietosi voidaan siirtää säilytettäväksi ja käsiteltäväksi Yhdysvaltoihin, missä palvelimemme ja keskustietokantamme sijaitsevat. Voit olla varma, että teemme asianmukaiset toimenpiteet yksityisyytesi suojaamiseksi.

Suosittelemme, että luet tämän tietosuojakäytännön kokonaan, jotta saat kaikki tarvittavat tiedot. Jos kuitenkin haluat lukea vain tiettyjä osia tietosuojakäytännöstä, napsauta niiden mukaan nimettyjä linkkejä valikossa.

Jos sinulla on henkilötietojesi käyttöön liittyviä kysymyksiä tai huolenaiheita, ota meihin yhteyttä asiakaspalveluportaalin kautta, jonka löydät tämän käytännön lopussa olevasta "Ota yhteyttä" -osiosta.

Ulkoiset linkit

Jos jotkin Verkkopalveluidemme osat ohjaavat sinut toisille verkkosivustoille tai Sovelluksiin, tietosuojailmoitus ei kata tällaisia sivustoja tai Sovelluksia. Suosittelemme siksi tutustumaan tällaisten sivustojen tai Sovellusten tietosuojailmoituksiin/-lausekkeisiin/-käytäntöihin ja selvittämään, miten kyseiset sivustot keräävät, käyttävät ja luovuttavat henkilötietoja.

Mitä henkilötietoja keräämme ja miksi?

Henkilötiedot, joita saatamme kerätä sinulta, jakautuvat yleensä seuraaviin kategorioihin:

  • Suoraan meille antamasi tiedot

    Saatamme pyytää, että annat henkilötietoja suoraan meille. Voimme esimerkiksi pyytää sinua antamaan yhteystietosi kuten koko nimesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi, jotta

    • voit tehdä matkavarauksen
    • voit luoda tilin ja rekisteröityä sivustollemme
    • voimme antaa sinulle pyytämäsi tiedot ja palvelut esimerkiksi varaustasi koskien
    • voit lisätä tietoihisi hätäyhteystiedot
    • voit päivittää kanta-asiakasohjelmien tietojasi
    • voit tilata markkinointiviestintäämme
    • voit lähettää kyselyjä.

    Sinun on annettava myös laskutustietosi (esim. luottokortin numero, kortinhaltijan nimi ja vanhenemispäivämäärä), jotta voisit maksaa varauksesi.

    Voit antaa tietoja myös mahdollisista varaukseesi liitetyistä Matkustajista, haluamastasi markkinointitavasta sekä silloin, kun osallistut kyselyihin tai kilpailuihin. Kun luot tiliä, valitset itsellesi käyttäjätunnuksen/jäsentunnuksen sekä salasanan.

    Henkilötietosi saatetaan myös yhdistää Evästeisiin mahdollistaaksemme Verkkopalveluidemme asianmukaisen toiminnan, tallentaaksemme matkahakusi Verkkopalveluissamme sekä kerätäksemme tietoa siitä, kuinka käytit Verkkopalveluamme. Saat lisätietoja Evästekäytännöstämme.

    Jos olet yritystiliä käyttävä työntekijä, palveluntarjoaja tai muu liiketoimintakumppani kuten Omistaja tai matkatoimistovirkailija, keräämiimme henkilötietoihin voivat myös kuulua työnantajan tiedot, työntekijän tunniste tai muut asiaankuuluvat tiedot.

    Omistajilta voidaan kerätä henkilökohtaisia lisätietoja majoitustilan listaamista varten, viestintään käyttäjän tai Matkustajan kanssa ja silloin, kun annat tilitietosi maksujen käsittelyä varten.

    • Henkilötietojen erityisryhmät

      Tietyt henkilötiedot, kuten jotkut valtion myöntämät henkilötunnukset, uskonnollista vakaumusta, terveyttä ja sukupuolista suuntautumista koskevat tiedot, katsotaan arkaluonteisiksi henkilötiedoiksi ja ne edellyttävät erityistä suojaa sovellettavan lainsäädännön puitteissa. Keräämme arkaluonteisia henkilötietoja vain rajoitetuissa tapauksissa, joita ovat esimerkiksi seuraavat:

      • Terveyteen liittyviä tietoja saatetaan tarvita, jotta voit järjestää tai varata asianmukaisen majoituksen tai esteettömyys ja tilavaatimuksia varten.
      • valtion myöntämä henkilötunnus kuten passin tai ajokortin numero tarvitaan ajoneuvon vuokraamiseen tai muihin matkavarauksiin.
      • muut valinnaiset tiedot, jotka saattavat viitata esimerkiksi uskonnolliseen vakaumukseen, terveyteen tai muuhun kuten valittu ruokavalio.
  • Vapaaehtoisesti annetut matkaseuralaisia koskevat tiedot

    Jos haluat tehdä varauksen asioimalla asiakaspalvelutiimin kanssa puhelimitse ja jos haluat ostaa varauksen osana muita matkailutuotteita jonkun toisen henkilön puolesta, pyydämme sinulta kyseisen henkilön henkilötiedot. Sinun on hankittava tällaisen henkilön suostumus ennen kuin annat meille hänen henkilötietojaan. Jos matkaseuralaisesi haluaa muuttaa tai poistaa tietojaan, hän voi ottaa meihin yhteyttä tämän tietosuojakäytännön lopussa olevan "Ota yhteyttä" -osion yhteystietojen avulla.

  • Automaattisesti keräämämme tiedot

    Kun vierailet Verkkopalveluissamme, saatamme kerätä laitteestasi automaattisesti tiettyjä tietoja. Joissain maissa, Euroopan talousalueen maat mukaan lukien, tällaiset tiedot saatetaan katsoa henkilötiedoiksi sovellettavan tietosuojalainsäädännön puitteissa.

    Tarkemmin sanoen tiedot, joita voimme kerätä automaattisesti saattavat koskea esimerkiksi IP-osoitetta, laitteen tyyppiä, laitteen tunnistenumeroita, selainta (esim. Firefox, Safari tai Internet Explorer), internetyhteyden tarjoajaa, käyttöjärjestelmää ja kauttakulkuoperaattoria. Verkkosivuston käyttäjien osalta kerätään myös tietoja saapumis- ja poistumissivuista sekä laajasta maantieteellisestä sijainnista (esim. maa tai kaupunki).

    Voimme myös kerätä muita teknisiä tietoja esimerkiksi siitä, kuinka laitteesi on vuorovaikuttanut Verkkopalveluidemme kanssa, sisältäen tiedot siitä, millä sivuilla olet vieraillut ja mitä linkkejä olet avannut, eli tarkasteltujen matkojen tiedot ja niiden kellonaika ja päivämäärä.

    Tällaisten tietojen kerääminen auttaa meitä ymmärtämään paremmin Verkkopalveluiden käyttäjiä ja sitä, mistä he tulevat ja mikä Verkkopalveluiden sisältö heitä kiinnostaa. Käytämme tällaisia tietoja sisäisiin analytiikkatarkoituksiin ja parantamaan Verkkopalveluidemme laatua ja tarkoituksenmukaisuutta, muokataksemme käyttäjäkokemusta, räätälöidäksemme hakuja sekä näyttääksemme sinulle kohdennettua mainontaa. Käytämme automaattisia tietoja myös petosten havaitsemiseen ja ehkäisemiseen.

    tällaisista tiedoista saattaa olla kerätty evästeiden ja muiden vastaavien jäljitystekniikoiden avulla, jotka on selitetty luvussa "Evästeet ja muut vastaavat jäljitystekniikat".

  • Tiedot, joita keräämme käyttäessäsi Sovelluksiamme

    Kun käytät älypuhelinsovellustamme, taulutietokonesovellustamme tai muilla alustoilla olevia sovelluksiamme (yhdessä "Sovellus" tai "Sovellukset"), keräämme myös:

    Tietoja käyttämäsi Sovelluksen toiminnasta. Nämä tiedot auttavat meitä tunnistamaan Sovellusten asiakkaita kiinnostavat osa-alueet, jotta pystymme kehittämään Sovelluksiamme entistä paremmaksi.

    Jokainen Sovellus lähettää meille laitteen yksilöllisen laitetunnisteen ("UID"), joka on mobiililaitteesi yksilöllinen numero- tai merkkisarja. Käytämme sitä vain, kun Sovellus avataan ensimmäisen kerran, jotta pystymme vahvistamaan mainostajillemme heidän mainostensa ja markkinointityökalujen yksilölliset latausmäärät. Kun olet antanut sähköpostiosoitteen, voimme liittää sen nykyiseen laitetunnukseesi/evästetunnisteeseesi ja siten mahdollistaa useiden laitteiden käyttämisen saumattomasti.

    Kaikki Sovellukset lähettävät meille tietoja myös virhetilanteista, jos Sovellus kaatuu tai siihen tulee vika. Niiden avulla pystymme tutkimaan virhettä ja parantamaan Sovelluksemme tulevien versioiden vakautta. Sovellus lähettää virheraporttien mukana myös tietoja mobiililaitteen tyypistä ja versiosta, UID-tunnuksesta, virheen ajankohdasta, käytetystä toiminnosta ja Sovelluksen tilasta virheen tapahtumishetkellä. Emme käytä näitä tietoja mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin virheen tutkimiseen ja korjaamiseen.

    Voit aina valita, mitä tietoja Sovellus lähettää meille. Voit hallita sitä muuttamalla Sovelluksen asetuksia sen asetusvalikossa tai muuttamalla mobiililaitteesi asetuksia. Voit myös poistaa Sovelluksen laitteestasi kokonaan ja käyttää palveluamme verkkosivustomme kautta.

  • Kolmansilta osapuolilta keräämämme tiedot

    Saatamme myös ajoittain lain mukaisesti hankkia henkilötietojasi yhteistyötahoiltamme, liikekumppaneiltamme tai muilta erillisiltä kolmansilta osapuolilta ja lisätä nämä tiedot tilitietoihimme. Saatamme saada esimerkiksi seuraavia tietoja: yhteystietopäivitykset (esim. sähköpostiosoite), ostoshistoriatiedot sekä demografiset tiedot.

  • Tiedot, joita keräämme, kun otat meihin yhteyttä seuraavilla menetelmillä

    Sosiaalinen media: käytät joitakin sosiaalisen median toimintoja Verkkopalvelussamme tai sosiaalisen median palveluntarjoajan kautta, saatamme käyttää kyseisen sosiaalisen mediapalvelun tietoja palvelun tietosuojakäytännön mukaisesti. Tarjoamme esimerkiksi mahdollisuuden rekisteröityä sivustoomme Facebook Connect -ominaisuuden avulla. Tätä ominaisuutta käyttämällä voit rekisteröityä sivustoomme Facebook-tilisi tietoja käyttämällä ilman, että sinun tarvitsee antaa pyydettyjä tietoja manuaalisesti sivustollamme.

    Kun käytät sosiaalisen median ominaisuutta ja olet valinnut sen sisällyttämisen sosiaalisen median tiliisi, saatamme käsitellä tietojasi, kuten nimeäsi, profiilikuvaasi, sukupuoltasi, syntymäpäivääsi, sähköpostiosoitettasi, asuinkaupunkiasi tai -aluettasi tai muita tietoja, jotka olet määrittänyt saataville. Yksityisyysasetuksiesi perusteella voimme käyttää sijaintitietoja, joita annat sosiaalisen median palveluntarjoajalle ("Sijaintitiedot") tarjotaksemme sinulle tarkoituksenmukaista sisältöä. Emme tallenna tai käytä mitään tietoja ystävistäsi, joita sinulla on sosiaalisessa mediassa.

    Voimme myös käyttää sosiaalisen median palveluntarjoajien antamia tietoja siitä, kuinka käytät niiden sivustoilla olevia Sovelluksiamme. Siksi suosittelemme, että tutustut kaikkien käyttämiesi sosiaalisen median palveluntarjoajien tietosuojakäytäntöihin.

    Puheluiden seuranta ja tallentaminen: Kaikki asiakaspalveluun soitetut puhelut voidaan tallentaa tai niitä voidaan seurata laadunvarmistustarkoituksessa, turvaamaan oikeuksiamme mahdollisessa riitatilanteessa sekä henkilökunnan koulutuksia varten. Puhelunauhoitteet säilytetään tämän tietosuojakäytännön mukaisesti. Kaikkia puhelun aikana antamiasi henkilötietoja käsitellään tämän tietosuojakäytännön lausekkeiden mukaan.

    Muu verkkoviestintä:
    Kaikki Verkkopalveluiden kautta tapahtuva viestintä meidän tai Omistajien kanssa, kuten pikaviestikeskustelut, tallennetaan ja niitä seurataan laadunvarmistustarkoituksessa, turvaamaan oikeuksiamme mahdollisessa riitatilanteessa sekä henkilökunnan koulutusta varten. Tietoja käsitellään ja säilytetään tämän tietosuojakäytännön mukaisesti.

    Kun kommunikoit Omistajan kanssa Verkkopalveluiden kautta, nimesi ja muut ilmoittamasi tiedot ovat kyseisen Omistajan nähtävissä, jotta hän voi vastata sinulle. Tällainen viestintä tapahtuu Matkustajien ehtojen mukaisesti.

    Pelit: Varaamme oikeuden tarjota toisinaan pelejä Verkkopalveluissamme. Tällaisissa peleissä saatat olla yhteydessä muihin käyttäjiin tai kolmansiin osapuoliin. Jos näin tapahtuu, annat suostumuksesi henkilötietojesi siirtämiseen vastaavasti.

  • Matkustajan ja Omistajan arvostelut

    Saatamme kerätä Matkustajien kirjoittamia arvosteluja majoitustiloista, joissa he ovat yöpyneet ("Matkustajan arvostelut") ja/tai Omistajien kirjoittamia arvosteluja Matkustajien yöpymisestä ("Omistajan arvostelut"). Matkustajien arvostelut näytetään sivustollamme, kun taas Omistajien arvostelut näytetään vain Omistajille, jotka saavat kyselyn tai varauspyynnön kyseiseltä Matkustajalta. Sekä Omistajien että Matkustajien täytyy noudattaa käyttöehtojemme sisällöllisiä suuntaviivoja. . Omistajien arvostelujen avulla Omistajat saavat lisätietoa Matkustajista, jotka ovat ottaneet heihin yhteyttä, mikä lisää luottamusta alustaamme. . Omistajien tulee noudattaa Omistajien ehtoja sekä sovellettavia lakeja. Tähän sisältyy myös sitoumus olla käyttämättä Matkustajaa koskevia tietoja kyseisen Matkustajan syrjimiseen. Emme vastaa siitä, jos Omistaja pystyy päättelemään henkilöllisyytesi arvostelusi sisällön perusteella ja ottaa sinuun yhteyttä suoraan.

  • Evästeet ja vastaavat jäljitystekniikat

    Käytämme evästeitä ja vastaavia jäljitystekniikoita (yhdessä "Evästeet") kerätäksemme ja käyttääksemme henkilötietojasi esimerkiksi kohdennettuun mainontaan. Saat lisätietoja meidän ja kumppaneidemme käyttämistä Evästeistä ja Evästeiden hallinnasta Evästekäytännöstämme. Saatamme yhdistää antamasi tiedot ostotapahtumiisi liittyviin tietoihin ja tietoihin, joita saamme sinusta palveluitamme tarjoavilta kolmansilta osapuolilta. Evästeiden ja vastaavien tekniikoiden kautta saadun tiedon avulla voimme jäljittää Evästeisiin liittyvät saman käyttäjän laitteet ja käyttäjien verkkokäyttäytymistiedot.

    Yleisesti ottaen käytämme keräämiämme henkilötietojasi vain tässä tietosuojailmoituksessa kuvattuihin tarkoituksiin tai tarkoituksiin, jotka perustelemme tietojen keräämishetkellä.

Keiden kanssa jaamme henkilötietosi?

Saatamme luovuttaa henkilötietosi seuraaville vastaanottajaryhmille:

  • Konsernimme yritykset toisinaan jakavat henkilötietosi Expedia Groupin tytäryhtiölle, jotka on lueteltu osoitteessa expediagroup.com. Tietojen jakaminen lakisääteisen suostumuksesi perusteella antaa meille mahdollisuuden kertoa sinulle matkustamiseen liittyvistä ja muista tuotteista ja palveluista, joiden uskomme kiinnostavan sinua. Lisäksi jos haluat varata loma-asunnon toisen Expedia Groupin brändin kautta, saatamme toisinaan jakaa tiedot aiempien matkojesi määrästä (mutta emme muita tietoja) vuokrattavan loma-asunnon omistajan kanssa, jotta hän voi hyväksyä varauksesi luottavaisin mielin. Jos emoyrityksellämme ja tytäryhtiöillämme on tietojesi käyttöoikeus, ne käsittelevät tiedot tavalla, joka on vähintään yhtä rajoitettu kuin tässä tietosuojakäytännössä kuvattu tapa. Ne noudattavat myös mainosviestien siirtämistä koskevia sovellettavissa olevia lakeja ja antavat jokaisessa kaupallisessa sähköpostiviestissä vähintäänkin mahdollisuuden olla vastaanottamatta vastaavia viestejä tulevaisuudessa.
  • Kolmannen osapuolen palveluntarjoajat, joilta hankimme tietojenkäsittelypalveluita (esimerkiksi Verkkopalveluiden tarjoaminen, toimintojen mahdollistaminen tai turvallisuuden tehostaminen) tai jotka muuten käsittelevät henkilötietoja muissa tarkoituksissa, kuten luottokorttien käsittely, liiketoiminta-analytiikka, asiakaspalvelu, markkinointi, kyselyiden ja arvontaohjelmien jakelu, kohdennetun verkkomainonnan toimittaminen ja petosten ehkäisy. Silloin kuin kolmansilla osapuolilla on tietojen käyttöoikeus, ne keräävät vain toimintansa kannalta välttämättömiä tietoja. Niillä ei ole oikeutta jakaa tai käyttää tietoja muihin tarkoituksiin.
  • Liikekumppanit, joiden kanssa voimme tarjota tuotteita tai palveluita yhteisesti tai joiden tuotteita tai palveluita voi olla tarjolla Verkkopalvelussamme. Kolmannen osapuolen liikekumppanin mukanaolo varaamassasi tuotteessa tai palvelussa ilmenee siitä, että osapuolen nimi esiintyy joko yksin tai meidän nimemme kanssa. Jos päätät käyttää näitä valinnaisia palveluita, voimme toisinaan jakaa sinua koskevia tietoja, myös henkilötietoja, tällaisten kumppaneiden kanssa. Liikekumppani voi olla esimerkiksi kolmannen osapuolen kanta-asiakasohjelma, jonka kautta voit kerryttää pisteitä varauksistasi.

Jos teidät välitettiin Verkkopalveluihimme jonkin liikekumppanimme ulkoisen sivuston hyperlinkin kautta, jaamme välittäjänä toimineen liikekumppanin kanssa henkilötietosi, tiedot verkkoselaustoiminnastasi Verkkopalveluissamme sekä ostoksiisi liittyvät tiedot.

  • Matkapalvelujen tarjoajat kuten hotellit, autovuokraamot, vakuutusyhtiöt, Omistajat ja toisinaan ohjelmapalveluiden tuottajat, rautatieyhtiöt ja risteilyvarustamot, jotka toteuttavat matkavarauksesi. Tämä kuvaus koskee kaikkia kyseisten kolmansien osapuolten toimittamia matkustuspalveluita. HomeAway ei valvo tällaisia palveluntarjoajia, ja niille toimitettuja henkilötietoja käsitellään asianomaisen palveluntarjoajan tietosuojakäytännön ja turvallisuuskäytäntöjen mukaisesti. Huomaathan, että tällaiset matkustuspalveluntarjoajat tai Omistajat voivat ottaa sinuun tarvittaessa yhteyttä pyytääkseen sinua koskevia lisätietoja, helpottaakseen matkavarauksesi käsittelyä tai vastatakseen lähettämääsi viestiin oman tietosuojakäytäntönsä puitteissa sovellettavissa tapauksissa.
  • Muut käyttäjät, mukaan lukien Omistajat, voivat tarkastella verkkoprofiiliasi Verkkopalveluissamme. Omistajien osalta majoitustilojen tiedoissa voidaan näyttää käyttöä koskevia tilastotietoja, kuten omistajien viesteihin vastaamisen nopeuteen liittyvät tiedot.
  • Sosiaalisen median palveluntarjoajat Kun käytät tiettyjä sosiaalisen median palveluita Verkkopalveluidemme kautta, jaat tietoja kyseisen sosiaalisen median palveluntarjoajan kanssa (esim. Facebook). Jakamiasi tietoja koskee kyseisen sosiaalisen median tietosuojakäytäntö (kuten myös tietoja, joita voimme tarkastella sosiaalisen median palveluntarjoajan kautta). Sosiaalisen median palveluntarjoajan on kerrottava sinulle, kuinka voit muokata omia tietosuoja-asetuksiasi palvelun verkkosivustolla.

Jos liität HomeAway-tilisi sosiaalisen median sivustoon esim. Facebook Connect -pienoisohjelman kautta, voimme antaa kyseisen sosiaalisen median alustalle tietoja, jotka liittyvät käyttämiisi Palveluihimme, kuten kaikkiin mahdollisesti käyttöön ottamiimme piste- ja kanta-asiakasohjelmiin tai Verkkopalveluihimme kirjoittamiisi arvosteluihin. Tällaiset tiedot voidaan myös julkaista kyseisen sosiaalisen median palveluntarjoajan sivustoilla tai palveluissa. Sosiaalisen median palveluntarjoajan alustalle annetut tiedot yhdistetään sille sosiaalisen median palveluntarjoajalle, johon HomeAway-tilisi on liitetty.

Voit poistaa käytöstä tällaisten tietojen automaattisen julkaisun sosiaalisessa mediassa muokkaamalla kyseisen sosiaalisen median palvelun yksityisyysasetuksiasi. Emme välitä muiden sosiaalisten mediapalveluiden toimittajille HomeAway-tilinumeroasi tai -tietojasi. Jos liität HomeAway-tilisi sosiaaliseen mediapalveluun, saatamme myös jakaa käyttäjänimesi ja profiilikuvasi kyseisessä sosiaalisessa mediapalvelussa muille HomeAway-jäsenille. Voit estää tällaisen tietojen jakamisen muuttamalla sosiaalisen median palvelun yksityisyysasetuksiasi.

  • Kaikki toimivaltaiset lainvalvontaelimet, sääntelyviranomaiset, valtion virastot, oikeusistuimet tai muut kolmannet osapuolet silloin, kun tietojen luovuttaminen on välttämätöntä (i) sovellettavan lainsäädännön noudattamiseksi, (ii) lakisääteisten oikeuksiemme harjoittamiseksi, osoittamiseksi tai puolustamiseksi tai (iii) etujesi tai muiden henkilöiden etujen suojelemiseksi. Tämä koskee sovellettavia veroviranomaisia tai muita viranomaisia, joilla on veronkanto-oikeus, silloin kun verojen maksaminen veroviranomaisille Matkustajan tai Omistajan toimesta tai puolesta on tarpeellista Verkkopalvelun käyttöehtojen mukaisesti sekä kaikkien laillisten vaatimusten täyttämiseksi.
  • Kun uskomme tietojen jakamisen olevan asianmukaista laittoman tai epäillyn laittoman toiminnan tutkimiseksi, estämiseksi tai sellaiseen reagoimiseksi, yrityksemme, tämän verkkosivun, asiakkaidemme tai muiden oikeuksien, omaisuuden tai turvallisuuden suojaamiseksi, sekä käyttöehtojemme ja muiden sopimusten yhteydessä.
  • Yritysjärjestelyissä, kuten yrityksen osan myynnissä, sulautumisessa, usean yhtiön sulautumisessa, omaisuuserien myynnissä tai siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että yritys ajautuu konkurssiin. Mahdollisen yritysoston yhteydessä ilmoitamme ostajalle, että sen on käytettävä henkilötietojasi ainoastaan tässä tietosuojakäytännössä määritettyihin tarkoituksiin.
  • Muut henkilöt, jos olet antanut suostumuksesi tietojen luovuttamiseksi.

Emme voi tässä tietosuojakäytännössä luetella jokaista mahdollista tietojen vastaanottajaa niiden määrän ja tietojen usein tapahtuvien muutosten takia. Vastaanottajaryhmät on ilmoitettu yksityiskohtaisesti edellä olevan osion alaluvuissa, ja niitä ovat esimerkiksi matkapalveluiden tarjoajat kuten majoitusliikkeet, hotellit, autovuokraamot ja ohjelmapalveluiden tuottajat, jotka mahdollistavat varauksen toteuttamisen. Jos sinulla on kysyttävää tietojen jakamisesta kolmansille osapuolille, ota meihin yhteyttä tämän tietosuojakäytännön lopussa olevien yhteystietojen kautta.

Voimme toisinaan jakaa tietoja koostetussa ja nimettömässä muodossa kolmansille osapuolille, kuten mainostajille ja sijoittajille. Voimme esimerkiksi ilmoittaa mainostajillemme verkkosivustomme kävijämäärän tai suosituimmat majoitusliikkeet ja lomakohteet. Tällaisten tietojen joukossa ei ole henkilötietoja, ja tietoja käytetään vain sellaisen sisällön ja palveluiden kehittämiseen, joiden uskomme kiinnostavan käyttäjiä.

Kuinka käytämme tietojasi?

Henkilötietojen käsittelyn oikeudellinen perusta (vain ETA-alue)
Jos olet Euroopan talousalueen asukas ja vierailet sivustollamme, henkilötietojesi keräämisen ja käyttämisen tässä tietosuojailmoituksessa kuvattu oikeudellinen perusta riippuu kerätyistä henkilötiedoista ja keräämisen asiayhteydestä.

Keräämme henkilötietojasi yleensä vain silloin, (i) kun tarvitsemme henkilötietoja kanssasi solmitun sopimuksen toteuttamiseksi, (ii) kun oikeutettu etumme on käsitellä henkilötietojasi, eivätkä sinun oikeutesi kumoa sitä tai (iii) kun meillä on sinun suostumuksesi tietojen keräämiseen. Joissain tapauksissa meillä on lakisääteinen velvoite kerätä henkilötietojasi, kuten esimerkiksi silloin, kun tarvitsemme ostotapahtumatietojasi lakisääteisten kirjanpitoa ja verotusta koskevien velvollisuuksien noudattamiseksi.

Jos pyydämme sinua antamaan henkilötietojasi lakisääteisten vaatimusten noudattamiseksi tai kanssasi solmitun sopimuksen toteuttamiseksi, ilmoitamme siitä selkeästi asianmukaisella hetkellä sekä kerromme, onko henkilötietojen antaminen pakollista (kerromme myös antamatta jättämisen mahdollisista seurauksista).

Jos keräämme ja käytämme henkilötietojasi oikeutetun etumme (tai kolmannen osapuolen oikeutetun edun) perusteella, kyseinen etu on yleensä alustamme toiminnan mahdollistaminen ja palveluiden toimittamiseen tarvittava viestintä kanssasi, turvallisuuden varmennus ottaessasi meihin yhteyttä sekä laillinen kaupallinen etu, joka liittyy kysymyksiisi vastaamiseen, alustan parantamiseen, markkinointitoimenpiteisiin tai laittoman toiminnan havaitsemiseen ja ehkäisemiseen. Meillä saattaa olla myös muita oikeutettuja etuja, joista ilmoitamme tarvittaessa asianmukaisella hetkellä.

Miten oikeutettu liiketoimintaetu määritetään?
Varmistamme arviointien perusteella, että
(i) tietojen käyttöön liittyvä etu on oikeutettu (esim. selkeä liiketoimintatarve); ja
(ii) liiketoimintatarve ei puolestaan kumoa tietosuojaan liittyviä oikeuksiasi.

Etua määrittäessämme arvioimme tiettyjen henkilötietojen käyttämisen mahdollisen vaikutuksen asiakkaaseen ja vertaamme sitä omaan liiketoimintatarpeeseemme, jotta varmistamme niiden olevan tasapainossa. Käytämme useita turvatoimenpiteitä, joiden avulla minimoimme mahdolliset riskit.

Käytännön esimerkki tästä on se, että verkkokauppayhtiönä pidämme asiakkaan markkinointiasetuksia koskevan tiedon keräämistä oikeutettuna etuna. Uskomme, että se ei vaikuta kohtuuttoman paljon tietosuojaoikeuksiisi, sillä haluat varmasti jatkossa kuulla tuotteistamme ja palveluistamme. Suojaamme kuitenkin tietosuojaoikeuksiasi varmistamalla, että voit koska tahansa kieltäytyä vastaanottamasta tällaista viestintää tililläsi, sähköpostiviestissä tai asiakaspalvelun kautta.

Edellä kuvattujen oikeudellisten perusteiden mukaan käytämme keräämiämme tietoja

  • toteuttaaksemme tekemäsi toimenpiteet, kuten Matkustajien tapauksessa majoitusliikkeen tai hotellin varaamisen, tai Omistajien tapauksessa majoitustilojen listauksen
  • lähettääksemme sinulle varausvahvistuksia ja tärkeitä tulevaan matkaasi liittyviä päivityksiä (sähköpostitse tai tekstiviestillä)
  • henkilöllisyytesi todentamiseen petoksen ehkäisemiseksi
  • tilisi hallintaan, maksujen käsittely mukaan lukien
  • yleiseen viestintään kanssasi erityisesti silloin, jos varauksesi on muuttunut
  • varaukseesi liittyvän asiakaspalvelun antamiseen tai kysymyksiisi vastaamiseen
  • viestinnän helpottamiseksi sinun ja Omistajan välillä
  • mitataksemme kiinnostustasi tuotteitamme, palveluitamme ja verkkosivuston toimintoja kohtaan sekä parantaaksemme niitä
  • ilmoittaaksemme sinulle erikoistarjouksista, kupongeista, arvonnoista ja matkustamiseen liittyvistä, sinua mahdollisesti kiinnostavista tuotteista ja palveluista. Voit vastaanottaa tällaisia ilmoituksia sähköpostitse, postitse tai kolmannen osapuolen, sosiaalinen media mukaan lukien, sivustoilla olevien mainosten kautta.
  • mukauttamalla muuten verkkosivuston tai Sovelluksen käyttökokemusta
  • palkitaksemme sinut osana palkinto- tai tunnustusohjelmaa, johon voit halutessasi liittyä (joko meidän tai kolmannen osapuolen ohjelma)
  • saadaksemme sinulta tietoja, antamasi palaute ja kyselyvastaukset mukaan lukien
  • tehdäksemme tilastollista analyysiä siitä, kuinka käytät verkkosivustoamme, Sovelluksiamme ja tarjoamiamme palveluita sekä parantaaksemme niitä
  • suojataksemme oikeuksiamme yrityksenä, immateriaalioikeudet mukaan lukien,
  • ratkaistaksemme riitatilanteet, kerätäksemme maksut ja korjataksemme ongelmat
  • estääksemme mahdollisen kielletyn ja lainvastaisen toiminnan
  • käyttöehtojemme täytäntöönpanemiseksi, sekä
  • muita keräyshetkellä kuvattuja tarkoituksia varten.

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat lisätietoja henkilötietojen keräämisen ja käyttämisen laillisesta perustasta, ota meihin yhteyttä tämän tietosuojakäytännön lopussa olevien yhteystietojen avulla.

Kuinka suojaamme henkilötietosi?

Olemme sitoutuneet suojaamaan keräämämme tiedot ja haluamme, että tunnet olosi turvatuksi käyttäessäsi Verkkopalveluamme matkajärjestelyiden tekemiseen. Vaikka mikään Verkkopalvelu ei voi taata täydellistä turvallisuutta, olemme ottaneet käyttöön asianmukaiset tekniset ja organisatoriset toimenpiteet, joiden avulla suojaamme keräämämme ja käsittelemämme henkilötiedot.  Käytämme esimerkiksi salausta silloin, kun arkaluonteisia henkilötietoja siirretään sinun järjestelmästäsi meidän järjestelmäämme, sekä palomuureja ja tietomurtojen havaitsemisjärjestelmiä, jotka estävät valtuuttamattomien henkilöiden pääsyn käsiksi tietoihisi.  Lisäksi vain valtuutetuilla työntekijöillä on oikeus käsitellä henkilötietoja, ja he voivat tehdä niin vain luvallisessa liiketoimintatarkoituksessa. 

Kansainväliset tiedonsiirrot

Henkilötietojasi voidaan siirtää käsiteltäviksi asuinmaasi ja Euroopan talousalueen ulkopuolisiin maihin.  Tällaisten maiden tietosuojalainsäädäntö saattaa poiketa oman maasi lainsäädännöstä, ja joissain tapauksissa se ei välttämättä ole yhtä tiukka.

Tarkemmin sanoen Verkkopalveluidemme palvelimet sijaitsevat Yhdysvalloissa, ja konsernin yrityksen ja kolmannen osapuolen palveluntarjoajat toimivat kaikkialla maailmassa.  Se tarkoittaa sitä, että kun keräämme sinulta henkilötietoja, saatamme käsitellä niitä missä tahansa tällaisessa maassa.

Olemme asianmukaisilla turvatoimilla edellyttääneet, että henkilötietosi käsitellään tämän tietosuojailmoituksen mukaisesti myös ETA-alueen ulkopuolisissa maissa.  Kaikkia konsernin sisäisiä tiedonsiirtoja koskee konserninsisäinen sopimus, jossa tiedonsiirrolle on määritetty tiukat, Euroopan komission hyväksymät ehdot (eli vakiosopimuslausekkeet) ja joka edellyttää kaikkia konsernin yrityksiä suojaamaan ETA-alueen asukkaiden henkilötiedot Euroopan unionin tietosuoja-asetuksen mukaisesti. 

Varmistamme, että kaikki kolmannen osapuolen palveluntarjoajat, joille tietoja siirretään, ovat tehneet asianmukaiset turvatoimet henkilötietojen suojaamiseksi.  Tietosuojan riittävä taso vahvistetaan (i) maan perusteella, eli sen mukaan, onko Euroopan komissio arvioinut kyseisen maan tietosuojalainsäädännön tason riittäväksi, koska se vastaa Euroopan unionin standardeja, (ii) vakiosopimuslausekkeiden perusteella tai (iii) EU:n ja Yhdysvaltojen sekä Sveitsin ja Yhdysvaltojen välisen Privacy Shield -järjestelyn perusteella.

Tietojen säilyttäminen

Säilytämme keräämämme henkilötiedot niin kauan kuin meillä on jatkuva oikeutettu liiketoiminnallinen tarve tehdä niin (esimerkiksi pyytämäsi palvelun toimittamiseksi tai noudattaaksemme sovellettavaa lainsäädäntöä tai verotus- ja kirjanpitovaatimuksia). 

Kun meillä ei enää ole jatkuvaa liiketoiminnallista tarvetta käsitellä henkilötietojasi, poistamme tiedot tai anonymisoimme ne. Jos se ei ole mahdollista esimerkiksi henkilötietojen varmuuskopioinnin takia, säilytämme henkilötiedot turvallisesti emmekä enää käsittele niitä, ennen kuin niiden poistaminen on mahdollista.

Anonymisoimme henkilötietosi tai yhdistämme ne toisiin tietoihin, jos meillä on tarkoitus käyttää niitä analyyttisessa tarkoituksessa tai pitemmän ajanjakson trendianalyysiin.

Henkilötietoja koskevat oikeutesi

Voit tarkastella tai päivittää yhteystietosi omalla tililläsi Verkkopalvelussamme. Voit poistaa tilisi käytöstä koska tahansa ottamalla meihin yhteyttä asiakaspalveluportaalin kautta.  Kun tili on suljettu, et voi enää kirjautua palveluumme tai tarkastella henkilötietojasi. Voit kuitenkin avata uuden tilin milloin tahansa.

Jos haluat poistaa tietosi, ota meihin yhteyttä asiakaspalveluportaalin kautta.

Jos haluat ottaa meihin yhteyttä liittyen sellaisiin henkilötietoihin, joita ei näytetä tililläsi, voit tehdä sen asiakaspalveluportaalin kautta.

Tietosuojaa koskevat oikeutesi [ETA-alueen asukkaat]
Jos olet Euroopan talousalueen asukas, sinulla on seuraavat tietosuojaa koskevat oikeudet:

  • Jos haluat tarkastella, korjata, päivittää tai pyytää henkilötietojesi poistamista, voit tehdä niin koska tahansa ottamalla meihin yhteyttä asiakaspalveluportaalin kautta tai käyttämällä tämän tietosuojakäytännön lopussa olevan "Ota yhteyttä" -osion yhteystietoja.
  • Jos haluat tarkastella henkilötietojasi, vahvistamme että tiedot ovat hallussamme ja annamme sinulle niistä kopion sekä kerromme, kuinka käsittelemme henkilötietojasi ja miksi, kuinka pitkään säilytämme niitä ja mitkä ovat sinun henkilötietoja koskevat oikeutesi.
  • Jos pyydät henkilötietojesi poistamista, pyyhimme ne järjestelmistämme. Otathan huomioon, että meidän on kuitenkin säilytettävä kaikki tiedot, joita edellytetään lakisääteisen vaatimuksen noudattamiseen tai oikeudellisen vaateen nostamiseksi, toteuttamiseksi tai sellaiseen vastaamiseksi.
  • Voit vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, pyytää meitä rajoittamaan sitä tai pyytää henkilötietojen siirtoa toisen rekisterinpitäjän järjestelmään. Voit myös käyttää näitä oikeuksia ottamalla meihin yhteyttä asiakaspalveluportaalin kautta tai käyttämällä tämän tietosuojakäytännön lopussa olevan "Ota yhteyttä" -osion yhteystietoja.
  • Sinulla on oikeus koska tahansa kieltäytyä vastaanottamasta lähettämäämme markkinointiviestintää. Voit tehdä niin napsauttamalla markkinointiviestissä olevaa "poistu postituslistalta"- tai "kiellä viestit" -linkkiä.
  • Jos olemme keränneet ja käsitelleet henkilötietojasi antamasi suostumuksen perusteella, voit perua suostumuksesi koska tahansa. Suostumuksen peruminen ei vaikuta ennen suostumuksen perumista tehdyn henkilötietojen käsittelyn laillisuuteen eikä henkilötietojen käsittelyyn, joka tapahtuu muilla kuin suostumukseen perustuvilla laillisilla käsittelyperusteilla.
  • Sinulla on oikeus valittaa tietosuojaviranomaiselle siitä, kuinka keräämme ja käytämme henkilötietojasi. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä paikalliseen tietosuojaviranomaiseen. Löydät Euroopan talousalueen, Sveitsin ja joidenkin Euroopan ulkopuolisten maiden (ml. Yhdysvallat ja Kanada) tietosuojaviranomaisten yhteystiedot täältä.

Paras tapa esittää meille henkilötietoja koskeva pyyntö on ottaa meihin yhteyttä tämän tietosuojakäytännön lopussa olevan asiakaspalveluportaalin "Ota yhteyttä" -osiossa olevien yhteystietojen avulla.

Vastaamme kaikkiin pyyntöihin, joita saamme henkilöiltä, jotka haluavat käyttää tietosuojaan liittyviä oikeuksiaan sovellettavan tietosuojalainsäädännön puitteissa.

Kohdennetun mainonnan näyttäminen

Käytämme sivuston keräämiä tietoja sinua kiinnostavan mainonnan näyttämiseen. Olemme sitoutuneet tarjoamaan sinulle itseäsi kiinnostavaa sisältöä ja tietoa. Teemme sen evästeiden ja vastaavien tekniikoiden avulla, keräämällä tietoa matkustamiseen liittyvistä hauistasi kuten siitä, haetko majoitusliikkeitä vai hotellia. Käytämme tällaisia tietoja yhdessä muiden sinusta keräämiemme tietojen kanssa näyttääksemme sinulle kiinnostavampia mainoksia verkkosivustollamme, muualla internetissä sekä muissa laitteissa, joita käytät. Esimerkiksi jos etsit sivustollamme majoitusliikkeitä Lontoossa, saatat nähdä Lontoon pakettimatkamainoksen tällä tai joillain toisella verkkosivustolla.

Voit halutessasi estää tämän sivuston matkahakuihin perustuvan kohdennetun mainonnan näkymisen muilla verkkosivustoilla sekä lukea lisää siitä, kuinka voit kieltää tietojesi käyttämisen kohdennettuun mainontaan, seuraavista lähteistä:

Huomaathan, että jos estät räätälöidyt mainokset, näet silti verkkomainoksia, mutta ne ovat yleisluontoisempia eivätkä välttämättä kiinnosta sinua niin paljon kuin räätälöidyt mainokset.

Liikekumppaneidemme ja mainosverkostojen keräämät tiedot sinua kiinnostavien mainosten näyttämiseksi. Tällä sivustolla näytetyt mainokset ovat joko meidän tai jonkun palveluntarjoajamme julkaisemia. Saatamme myös antaa kolmansien osapuolten kerätä tietoja selainkäyttäytymisestäsi evästeiden ja muiden tekniikkojen avulla. Tällaisia osapuolia ovat (1) liikekumppanimme, jotka keräävät tietoja siitä, näetkö niiden sivustollamme olevia mainoksia ja reagoitko niihin, ja (2) mainosverkostot, jotka keräävät tietoja kiinnostuksenkohteistasi, kun näet niiden mainontaa eri verkkosivustoilla tai reagoit siihen. Tällaisten kolmansien osapuolten keräämiä tietoja käytetään ominaisuuksiesi, kiinnostuksenkohteidesi tai mieltymystesi arviointiin ja oletettujen kiinnostuksenkohteidesi mukaisesti räätälöityjen mainosten näyttämiseen sinulle sekä tällä että muilla verkkosivustoilla. Saat lisätietoja Evästekäytännöstämme.

Huomaathan, että emme voi vaikuttaa siihen, mitä evästeitä tai muita tekniikkoja nämä tällaiset kolmannet osapuolet käyttävät kiinnostuksenkohteidesi selvittämiseen, eikä tämä tietosuojakäytäntö koske näiden tahojen tietojenkäsittelykäytäntöjä. Jotkin näistä yrityksistä kuuluvat Network Advertising Initiative -toimialajärjestöön, jonka kautta voit yhdessä paikassa estää järjestön jäsenten julkaisemat kohdistetut mainokset. Saat lisätietoja napsauttamalla tätä ja tätä.

Evästeitä keskenään vaihtavien yritysten keräämät tiedot, joita käytetään kohdennetun mainonnan näyttämiseen. Muiden verkossa toimivien yritysten tavoin Expediakin osallistuu evästeidenvaihtoon, jossa käyttäjien selainkäyttäytymisestä kerätään anonyymeja tietoja evästeiden ja muiden tekniikkojen avulla, jonka jälkeen tiedot jaetaan eri aihealueisiin (esim. matkailu). Tiedot aihealueista jaetaan ulkopuolisille tahoille, kuten mainostajille ja mainosverkostoille, jotta ne voisivat räätälöidä mainokset käyttäjän oletettuihin kiinnostuksenkohteisiin. Emme jaa henkilötietojasi (kuten sähköpostiosoitettasi) tällaisten yritysten kanssa, emmekä anna näiden yritysten kerätä henkilötietojasi sivustoltamme. Napsauta tätä, jos haluat lisätietoja evästeidenvaihdosta tai siitä, miten voit nähdä ne aihealueet, jotka liittyvät tietokoneellesi tallennettuihin evästeisiin, ja siitä, miten voit kieltäytyä osallistumasta näihin vaihto-ohjelmiin.

Do-Not-Track-signaalit ja muut vastaavat menetelmät. Osa verkkoselaimista voi lähettää selaimella käytettäville sivustoille seurannan kieltäviä Do-Not-Track-signaaleja. Tämä toiminto on toteutettu eri tavoin eri verkkoselaimissa, joten aina ei ole selvää, onko tämän signaalin käyttö käyttäjän toivomusten mukaista ja onko käyttäjä edes tietoinen siitä. Johtava internet-standardien määritysorganisaatio käsittelee asiaa parhaillaan ja aikoo määrittää, miten verkkosivustojen tulisi käsitellä tällaisia signaaleja. Me emme toistaiseksi reagoi näihin signaaleihin. Kun lopullinen standardi on laadittu ja hyväksytty, arvioimme signaalien käsittelylogiikan uudelleen.

Tämän ilmoituksen muutokset ja yhteystiedot

Tämän tietosuojakäytännön päivitykset
Tähän tietosuojakäytäntöön tehdään tarvittaessa muutoksia muuttuvan lainsäädännön tai tekniikan ja liiketoiminnan kehityksen perusteella. Kun päivitämme tietosuojakäytännön, ilmoitamme siitä sinulle asianmukaisesti tekemiemme muutosten merkittävyyden mukaan. Pyydämme suostumustasi tietosuojakäytännön huomattaviin muutoksiin, jos ja silloin, kun sovellettava tietosuojalainsäädäntö sitä edellyttää.

Tietosuojakäytännön alussa on merkintä siitä, koska tietosuojakäytäntö on päivitetty edellisen kerran.

Jos sinulla on kysyttävää tämän tietosuojakäytännön muutoksista, ota meihin yhteyttä asiakaspalveluportaalin kautta.

Ota yhteyttä

  • Jos sinulla on henkilötietojesi käyttöön liittyviä kysymyksiä tai huolenaiheita, ota meihin yhteyttä asiakaspalveluportaalin tietosuojaosion kautta https://help.homeaway.co.uk/category/Privacy
  • Henkilötietojesi rekisterinpitäjä on HomeAway UK Limited.
  • Euroopan unionissa meitä edustaa HomeAway UK Limited ja saat heihin yhteyden asiakaspalveluportaalin tietosuojaosion kautta.
check